Le Tournoux - viaferrata.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Le Tournoux

Le Tournoux

Plateau d'Oréac, 2.000 meter


Moeilijkheid
C, moeilijk

Uitgangspunt
Puy-St-Vincent, 1.408 meter

 

Hoogtemeter
beginhoogte 1.780 meter
eindhoogte 1.980 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 10 minuten
via ferrata 1½ - 2 uur
terug ca. 45 minuten


Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):


Via ferrata francaises


Via ferrata of the French Alps


Klettersteigführer Westalpen


Toutes les via ferrata de France


Routebeschrijving
Van Puy-St-Vincent de richting Les Prés nemen en vervolgens “Col de la Poustrelle”.  Men komt op een bosweg die nog juist berijdbaar is.  Voertuigen achterlaten op de pas.  De weg rechts volgen, men komt op een bredere weg. Het vertrek van de via ferrata is links achter de bareel. (bewegwijzering afwezig en/of in slechte staat).

Aanvulling van een bezoeker van deze route: "De meest beschreven aanrijroute, zoals die ook op jullie site staat, is niet de ideale. De weg via Puy-St-Vincent - Les Prés gaat op een gegeven moment over in een onverhard pad, waar een gemiddelde auto last krijgt met de bodemvrijheid. Kuilen, gaten, uitgehold spoor, en zeker 12 procent stijging. . . .  Aanrijden vanaf het zuiden, via l'Argentière-la-Bessée is veel handiger: asfalt tot op de Col de la Pousterle. Op de col ga je voor het informatiebord staan, en dan zie je aan je rechterhand een geitenpaadje. Dat volg je 300 meter, door een hekje, en daarna staat op een rots aan je linkerhand in rode verf Via Ferrata geschreven. Beetje struinen, en bent aan het begin van de route."

Nieuw vertrek vanaf het jaar 2002: u zal kunnen genieten van een mooie plaat waar men bovenaan bij de oude route uitkomt (de treden zijn rechts zichtbaar).  Deze via is geklasseerd PD maar toch zal men meermaals de armspieren moeten aanspreken, hetgeen echter niet onaangenaam is. Een fleece-trui kan van pas komen omdat men in de schaduw klimt.  Op de top komt de zon erbij samen met een prachtig panorama.
Snelle afdaling langs de weg die rond de top gaat en verder naar de pas afdaalt.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu