Ga naar de inhoud

Sentiero attrezzato Gerardo Sega

Monte Baldo-gebied, ca. 1.300 meter

Moeilijkheid
B/C, moeilijk  

Uitgangspunt
Avio, 165 meter - Valle dei Molini, ca. 300 meter

Steunpunten
Rifugio Monte Baldo, 1.100 meter - Albergo Alpino, 1.120 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 101 (Rovereto - Monte Pasubio)

Hoogtemeter
stijgen ca. 1.000 meter
dalen ca. 1.000 meter
klettersteig ca. 300 meter

Tijdsduur
heen: Valle dei Molini - einde van de klettersteig, ca. 4 uur
terug: einde van de klettersteig - Madonna delle Neve - Valle dei Molini, ca. 3 uur
klettersteig: ca. 1½ - 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Op de weg vanuit Avio, 165 meter, door Valle dei Molini bereikt men bij de eerste bocht, na ca. 3 km., een parkeerplaats. Via het brede pad 652 gaat het omhoog tot aan de wegsplitsing net onder de waterval, Cascata Preafessa. Hier houdt men rechts aan en komt bij het smalle pad 685, het eigenlijke begin van de klettersteig, onder een enorm dak (let op voor steenslag!). Via een trap en gezekerde passages gaat men dwars over het rotsdak. Aan het einde via steile, slechts gedeeltelijk gezekerde bos- en rotspassages bereikt men het einde van de klettersteig. Van hieruit gaat men een klein stukje door het bos omhoog naar de weg (wegwijzers richting Avio).

Via de weg steeds richting het zuiden tot men de kerk Madonna delle Neve, 1.081 meter, bereikt. Meteen daarna gaat men bij de wegsplitsing bij een huis naar links. De weg daalt af in de kloof van Aviana-Baches. Van daaruit gaat men via het goed gemarkeerde brede pad 685 naar links terug naar het uitgangspunt.

Opmerking:
Deze klettersteig bevindt zich in een eenzaam, landschappelijk prachtig gebied, dat omgeven is door gele rotswanden en overhangende rotsen van Valle dei Molini.

Terug naar de inhoud