Ga naar de inhoud

Via ferrata Cala del Molí

Moeilijkheid
C, moeilijk  

Dalplaats
Sant Feliu de Guixols, 4 meter

Hoogteverschil
ca. 100 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 5 minuten
klettersteig ca. 1½ uur
terug ca. 5 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

    


Routebeschrijving
Rijd naar Sant Feliu de Guixols en volg daar de weg aan de kust omhoog. Bovenaan ligt Hotel Hipocrates, parkeer in de buurt van dit hotel. Tegenover de ingang van het hotel loopt een weg omhoog, na ca. 200 meter is er een soort kiosk. Hier loop je de trappen af naar het begin van de klettersteig.

In het bos beginnen de eerste kabels en daal je af richting de rotsen in de zee. Je klimt daarna letterlijk boven de Middellandse zee! In de route zijn een aantal touwbruggen aanwezig. Op ongeveer de helft van de route is er een escape ingebouwd. Indien het eerste deel te moeilijk was, kun je hier de klettersteig verlaten door de kabels naar boven te volgen. Het pittigste deel van de klettersteig volgt na de escape, een traverse met enkele licht overhangende stukken. Vervolgens weer de hoek om, richting de laatste touwbrug en vervolgens naar de uitstap van de ferrata. Hierna het pad steil omhoog lopen naar het beginpunt van de via ferrata.

Opmerking:
Dit is een unieke route, de enige via ferrata die in zee ligt. Prachtige uitzichten op de kust en de zee. Wellicht word je nog gadegeslagen door kanovaarders die onder je door varen.

Terug naar de inhoud