Ga naar de inhoud

Les Baus de la Frema

Baus de la Frema, 2.246 meter


Moeilijkheid
D/E, zeer moeilijk

Uitgangspunt
St-Martin-Vesubie, 550 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 1.745 meter
eindhoogte 2.246 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 10 minuten
via ferrata 5 - 6 uur
terug ca. 1 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
65 km ten noorden van Nice (1uur30) via de N202 (richting Digne, Grenoble), dan de D2565 tot aan St Martin de Vésubie en vervolgens naar het skistation van Colmaine. Rechts van de parkeerplaats kun je kaartjes kopen, voordat je (met de auto) de route van 3 km met kiezelstenen neemt, die naar het  met een bord aangegeven startpunt van de klettersteig leidt. Het pad gaat dan nog eerst 10 min lopen naar boven om bij het vertrekpunt aan te komen.

Deze klimroute is opgebouwd uit verscheidene door paden verbonden parkoersen, die geselecteerd kunnen worden naar eigen niveau wanneer je maar wilt.  Het is een hooggelegen klimroute met weercondities die je in de gaten moet houden, want zelfs in juni kun je nog sneeuw tegen komen op 2246 m. en de bewolking wisselt sterk. Gevarieerd van kabels e.d. voorzien, goed houvast aan de rots met bijzonderheden in de passages zoals holen, loopbruggen, ladders, apenbruggen.

De verschillende etappes:
1 – Le Pas du Chamois
2 – Les Aiguillettes : een verticale stijging komt uit bij een loopbrug van 40 m, een eerste indruk van de leegte vervolgens een nieuwe beklimming op de andere helling
3 – Le Miéiou: met een mooie verticale stijging, een mooie overhang, maar kort
4 – La Grotte: je krijgt een sterk gevoel van leegte over de hele lengte van de wand en vooral bij het verlaten van de grot via een metalen trap die ervoor zorgt dat je naar de leegte kijkt. La Grotte eindigt met een inspannende overhang.
5 – Les Calanques: met een rotspilaar, een graat en een apenbrug. Het is mogelijk om te lopen maar dat zou jammer zijn
6 – Pillier du Soleil: de afdaling verloopt zonder noemenswaardige problemen tot aan de top want de discussies beginnen opnieuw bij een wegwijzer met daarop << kans op blikseminslag>> tijdens het laatste stuk!
De af daling is lang, maar met een prachtig uitzicht vanaf de toppen.

Terug naar de inhoud