Ga naar de inhoud

Oelsbergsteig

Moeilijkheid
A/B, makkelijk  

Uitgangspunt
Oberwesel, Mittelrhein

Tijdsduur
totaal ca. 3 uur (rondwandeling via Günderodehaus)

Download hier de folder

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Oelsbergsteig-cultuurlandschap ontdekken
Het cultuurlandschap van het UNESCO werelderfgoed Oberes Mittelrheintal is een unieke belevenis voor wandelaars. Ontdekt u op de 1,3 km. lange Oelsbergsteig het prachtige landschap tussen Oberwesel en Urbar, dat sterk door de wijnbouw gekarakteriseerd wordt. De Oelsbergsteig biedt alles wat een wandelhart begeert: afwisselende trajecten, smalle paden en prachtige natuur gecombineerd met spectaculaire uitzichten. Wie de Oelsbergsteig begaat, ervaart welke inspanningen de wijnboeren al eeuwenlang moeten doen om op deze steile hellingen wijnbouw te bedrijven.

Fascinerende uitzichten, steile rotsen
Geniet u tijdens de Oelsbergsteig van een sprookjesachtig zicht in het Rheintal, op Oberwesel, de stad van de torens en van de wijn, en ook op de "Sieben Jungfrauen" in de Rijn. Het gaat langs schaduwrijke plekken, die uitnodigen voor een pauze, langs wijnbergen, waar u de plaatselijke wijnboer kunt tegenkomen, en langs unieke flora en fauna.

Veeleisende wandeltocht
Talrijke ijzeren stiften, beugels en ladders vergemakkelijken de beklimming. Desondanks moet men vrij zijn van hoogtevrees, stapzeker zijn en stevige wandelschoenen dragen. De klettersteig is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor klettersteigers, doordat de Oelsbergsteig op verschillende plekken varianten van extreem-wandelen biedt.
De Oelsbergsteig kunt u combineren met andere prachtige wandelroutes, bijv. naar het panoramapunt "Maria Ruh", naar "Spitzen Stein of naar Burg Rhenfels.

Lees hier het verslag  Klettersteigen langs de Rhein

Terug naar de inhoud